برای تشخیص تفاوت زعفران اصل از غیر اصل با ویژگیهای زعفران تقلبی هم آشنا شوید که عبارتاند از:
- زعفران تقلبی میتواند از خامههای کلاله زعفران، رشتههای نارگیل، گیاه گلرنگ و موارد مشابه درست شده باشد که با رنگهای مصنوعی به شکل زعفران درمیآیند.
- مزه زعفران تقلبی بهدلیل مواد شیرینی مانند عسل و شکر که به آن افزوده میشود، شیرین است.
- شکل ظاهری رشتههای زعفران تقلبی نامشخص، شکستهشده و درهم است (درحالیکه رشتههای زعفران خالص و باکیفیت، شیپوری شکل هستند).
- رشتههای خشک زعفران تقلبی، براق هستند.
- برای افزایش وزن زعفران تقلبی، به آن روغن اضافه میکنند. بنابراین اگر زعفران تقلبی را لای یک تکه دستمال یا کاغذ فشار دهید، کمی چربی از خود به جا میگذارد.
- سرعت رنگدهی زعفران تقلبی بسیار بیشتر از زعفران خالص است؛ بهطوریکه اگر چند رشته زعفران خالص و باکیفیت را در آب بریزید، انتشار رنگ آن تا یک ساعت طول میکشد و همچنین رنگ آب را بهآرامی زرد یا طلایی میکند، درحالیکه زعفران تقلبی بهسرعت رنگ آب را قرمز میکند.
مزه زعفران چه طعمی دارد؟
همانطور که گفتیم، طعم مشخص زعفران از ترکیبات شیمیایی موجود در آن مانند پیکروکروسین و سافرانال حاصل شده که باعث تلخی آن میشوند. ماده پیکروکروسین با فرمول شیمیایی C16H26O7 ، گلیکوزیدی بیرنگ، تلخ و قابل تبلور است و از طریق فرایند هیدرولیز اسید، گلوکز و آلدئیدی به نام سافرانال تولید میکند.
بهطورکلی میتوان گفت طعم و مزه زعفران خالص یک راز واقعی است، چراکه به نظر میرسد هرکسی تجربه متفاوتی از چشیدن مزه زعفران داشته باشد. در واقع، زعفران دارای چندین نت طعم مختلف شامل گل، مشک، قارچ، تند و تیز، تازه مانند دریا و تلخ است.
چگونه میتوان زعفران اصل را از روی طعم آن تشخیص داد؟
برای تشخیص زعفران خالص از تقلبی میتوانید آزمایش مزه زعفران خالص را انجام دهید. به این صورت که یک رشته زعفران را روی زبان خود قرار دهید و چند ثانیه در دهان خود نگه دارید تا متوجه طعم آن شوید؛ اگر طعم تلخ و گسی حس کردید، این زعفران اصل است. اما اگر طعم شیرینی حس کردید، زعفران دارای افزودنیهای شیرینکننده بوده و تقلبی است.
با وجود دخالتهای افراد سودجو در تجارت زعفران و وجود زعفران تقلبی در بازار، شما باید بهعنوان مصرفکننده توانایی تشخیص زعفران تقلبی را از خالص داشته باشید. همچنین تا جای ممکن از برندهای شناختهشده، زعفران بخرید تا زعفران خالص و باکیفیت به دستتان برسد. اما یک راه ساده برای مشاهده تفاوت زعفران تقلبی و خالص، از روی مزه آن بوده و همانطور که گفتیم، مزه زعفران خالص تلخ مانند است.
چیدن خاک مناسب
مهم است که خاک مناسب برای گیاه خود انتخاب کنید، زیرا این جداییناپذیرترین بخش رشد «طلای قرمز» است. شما به یک نوع خاک همه کاره نیاز دارید که امکان زهکشی و تهویه را فراهم کند. برای پرورش زعفران خود از خاک غنی و خاکی استفاده کنید. این گیاه همچنین نیاز به نگهداری کمی دارد، زیرا در این صورت فقط باید هر چند هفته یک بار آن را آبیاری کنید!
کاشت زعفران
باید پیاز را در عمق ۴-۵ اینچ در خاک بکارید و مطمئن شوید که ۶ اینچ از یکدیگر فاصله دارند. ۵۰-۶۵ گل روی یک قاشق غذاخوری زعفران برای شما تولید می کند. متوجه خواهید شد که فصل پاییز شکوفه های زیبایی از زعفران شما را به ارمغان می آورد. شما فقط خواهید دید که نیمی از بنه های شما یک گل تولید می کنند اما این بهره وری تا سال آینده دو برابر می شود.