تولید و پرورش قارچ, قارچ

اشتباهات رایج در پرورش قارچ

قارچ ریز

هوادهی سریع و کاهش ناگهانی دما در مرحله شوک سرما،باعث به وجود آمدن پین هدهای زیاد می‌شود که سبب ریز شدن قارچ ها در مقایسه با بازه زمانی می شود که قارچ ها تکی هستند.

در ادامه دمای بالای سالن سبب ریز شدن و پیشرسی قارچها می شود.

البته تا حدی نیز کمبود دما در سالن باعث ریزشدن و یا حداقل ریز ماندن قارچها می شود.

کمبود رطوبت خاک پوششی در مرحله رشد پین هد  به ویژه از روز ششم پس از هوادهی ( یعنی زمانی که اینها به اندازه یک فندق شده‌اند )برای قارچ به دلیل احساس کمبود رطوبت، تحریک کننده و تداعی کننده پیشرسی است.

حتی برعکس آبیاری متناوب در مرحله رشد پین هد،  سبب به وجود آمدن پین هدهای زیاد و ایجاد به هم تنیدگی قارچها، قارچ های دوقلو و قارچهای کپه ای و ریز شدن قارچ ها می شود.

عدم پنجه زنی مناسب خاک پوششی،هوادهی دیرهنگام و تعداد زیاد پین هدها در خاک دارای بافت سبک و جذب آب کم باعث به وجود آمدن تعداد زیاد قارچها و رقابت آنها می‌شود که باعث به وجود آمدن قارچ های ریز می گردد .قارچ های ریز به ویژه در هوای گرم پیشرس ، زودرس و زود رشد هستند ولی در هوای سرد زود رشد نیستند .قارچ های ریز می تواند از تبعات رشد کپه ای قارچ ها نیز باشد.

قارچ شکاف دار

بروز این عارضه در سالن به ندرت اتفاق می افتد. دلایل مختلف ممکن است سبب به وجود آمدن قارچ شکافدار بشود. بافت نامناسب خاک و وجود ذرات شن و ماسه و سنگریزه در خاک پوششی یا بافت رسی کلوخه ای خاک می تواند یکی از این دلایل باشد.

ممکن است در این حالت البته خیلی به ندرت حتی تکه سنگ ریزه بسیار کوچک را در قارچ ببینید اما معمولاً قارچ پس از رشد ،تکه سنگ ریزه را وا می زند.

همچنین ممکن است در اثر رشد قارچ و برخورد با یک مانع فیزیکی قارچ شکاف بخورد.

کمبود رطوبت خاک پوششی و سالن در یک دوره طولانی نیز سبب ایجاد شکاف در قارچ میشود.

در این حالت قارچ کاملاً رنگ پریده و خشک و کم آب است و تا حدودی شبیه قارچ پیر است.

بروز این عارضه عموماً در فلاش های آخر و درسالن هایی مشاهده می شود که برای مدتی طولانی ( حداقل ۴ تا ۱۲ روز) سالن رها شده است و در سالن هیچگونه هوا و رطوبتی وارد نگردیده است.

برداشت این قارچها به علت پیر بودن،کم آبی و چروکیده بودن خیلی حائز اهمیت نیست و این گونه قارچ ها برای فروش آنچنان جالب نیستند.

البته برخی از مواقع نیز قارچ‌های شکاف خورده دارای بافت سفت و توپی هستند و تا ساعت ها پس از برداشت تغییر رنگ ،تغییر شکل و تغییر وزن نمی دهند.

در سالن بسیار دیده شده است که قارچ پس از شکاف خوردن در صورت مساعد بودن شرایط دوباره با رشد خود بافت آسیب دیده را ترمیم میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *